Pokušao obljubiti djevojčicu, uhapšen na djelu

3
Radiosarajevo.ba
Pokušao obljubiti djevojčicu, uhapšen na djelu
Foto: Twitter / Srbijanska policija / Ilustracija

Uznemirenost je prožela stanovnike Novog Pazara nakon što su se pojavile sumnje o seksualnom zlostavljanju djevojčice s posebnim potrebama, što je rezultiralo brzom policijskom akcijom i hapšenjem Elvedina Dupljaka (43).

D. Elvedin, koji je postao fokus istrage zbog sumnje u ovaj odvratni zločin, nije nepoznat policiji Novog Pazara. Naglašava se da je već bio uhapšen zbog sličnih optužbi u prošlosti, čime je stvorena atmosfera nevjerice i zabrinutosti među građanima.

Početkom 2019. godine, D.E. je uhapšen zbog pokušaja silovanja devetogodišnje djevojčice u zgradi "Bor" u centru Novog Pazara, dok je bio u kućnom pritvoru, prenosi Sandžak danas.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Elvedin D. je uhapšen krajem januara 2019. godine zbog sumnje da je u roku od tri dana napastvovao dvije djevojčice u ulazima stambenih zgrada u Novom Pazaru.

Prvo je u ulazu Lučne zgrade u centru grada napastvovao dvanaestogodišnju djevojčicu, a zatim devetogodišnjakinju u ulazu Bor zgrade, što su zabilježile kamere video nadzora.

Elvedin D. je ranije osuđivan za izvršenje različitih, uglavnom manjih, krivičnih djela. Godine 2019. napao je djevojčice dok je izdržavao osmomjesečnu kaznu kućnog pritvora, tijekom dvočasovnog perioda kada je mogao napustiti kuću.

Građani u strahu: Kombi osuđenog pedofila parkiran u blizini policije, još se kreće po Mostaru

Građani u strahu: Kombi osuđenog pedofila parkiran u blizini policije, još se kreće po Mostaru

U to vrijeme, mnogi građani prepoznali su D.E. kao osobu koja bi mogla biti umiješana u slična krivična djela ili su smatrali svoju djecu potencijalnim žrtvama.

Tokom 2019. godine, roditelji su se više puta obratili medijima i policiji, upozoravajući na sumnjivo ponašanje D.E.-a, uključujući i njegovo zvono na vrata stanova u stambenim zgradama kako bi provjerio jesu li djeca sama u tom trenutku.

Iako je tada bio lišen slobode, protiv njega je podnesena prijava po Zakonu o javnom redu i miru.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati dok traje istraga o ovom zločinu.

Nasilnik osuđen: Tukao ženu i njenu djecu, brata polio benzinom, a strica pokušao ubiti sjekirom

Nasilnik osuđen: Tukao ženu i njenu djecu, brata polio benzinom, a strica pokušao ubiti sjekirom

Seksualno zlostavljanje djece i osoba s posebnim potrebama ozbiljan je problem koji zahtijeva pozornost i poduzimanje konkretnih koraka u zaštiti najranjivijih članova društva.

Na video snimku se vidi kako manijak Dupljak Elvedin uvodi u haustor zgrade djevojčicu, koja je uspjela da se izotme i pobjegne, pogledajte video ispod teksta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije