Mračne tajne porodice Gucci: Pedofilija, zlostavljanje, prevare i optužbe?

1
Radiosarajevo.ba
Mračne tajne porodice Gucci: Pedofilija, zlostavljanje, prevare i optužbe?
Arhiv / Ilustracija

Praunuka osnivača modnog carstva Gucci u potresnoj ispovijesti je optužila majku i baku da su zataškavale očuhovo seksualno zlostavljanje koje je trpjela od djetinjstva, što je teško narušilo njeno mentalno zdravlje.

Alexandra Zarini (35), praunuka osnivača modnog brenda Gucci , podigla je tužbu protiv vlastite majke i bake zato što je u djetinjstvu nisu zaštitile od očuhovog seksualnog zlostavljanja. U tužbi je detaljno opisala kako ju je tadašnji očuh Joseph Ruffalo počeo spopadati kad joj je bilo samo šest godina i kako je punih 16 godina morala trpjeti njegove nasrtaje.

Tvrdi da joj se redovno go uvlačio u postelju, dirao je po grudima i genitalijama, trljao svoj penis o njeno tijelo. Kad bi noću začula zveckanje leda u čaši s viskijem, ukočila bi se u krevetu jer je to značilo da pijani Ruffalo dolazi po novu rundu perverzija.

“Pokušale su pod svaku cijenu izbjeći ono što su smatrale skandalom koji bi mogao ocrniti ime Gucci i potencijalno ih koštati milione.”

Kako je navela, njena majka Patricia Gucci i baka Palombo zataškavale su taj zločin. Ne samo da su znale šta joj očuh radi, već su mu i pomagale. Na primjer, Patricia je dopustila Ruffalu da njenu maloljetnu ćerku snima golu u kadi, video kamerom.

Alexandra kaže da ju je majka stalno tukla, vukla za kosu, katkad i davila, a u takvim bi situacijama Ruffalo uskakao kao tobože zaštitnik i isprebijanu poćerku “tješio” dodirujući je tamo gdje ne smije. Ona tvrdi da su joj i majka i baka prijetile da o svemu tome mora ćutati jer bi javna sablazan ugrozila njihove prihode, a to ih je više brinulo nego što će biti s djetetom.

Mučno djetinjstvo

“Pokušale su po svaku cijenu izbeći ono što su smatrale skandalom koji bi mogao ocrniti ime Guči i potencijalno ih koštati milione”, stoji u Aleksandrinoj tužbi protiv Joseph Ruffalo (80), Patricia Gucci (57) i Brune Palombo (82). Tužbu je podnijela u Los Angelesu, gdje se najvećim dijelom odvijala ta gnusna drama.

Aleksandra je starija od dvije ćerke koje je Patricija rodila u braku s prvim suprugom, Santinom Losijem, trgovcem vinima iz Vicenze. Pošto se razvela od Santina, upoznala je američkog muzičkog menadžera Joseph Ruffalo i s ćerkama se doselila kod njega na Beverly Hills. Vjenčali su se 1993. i dobili dijete, što Džozefa nije odvratilo od prljavih igrica s malenom Alexandrom. Kad bi zaspala s majkom u krevetu, probudila bi se s rukom na očuhovom polnom organu.

Prema Alexandrinim navodima, očuh je takođe podsticao na drogiranje. Istraumatizovana konstantnim zlostavljanjem, razvila je niz mentalnih poremećaja: opsesivno se kupala i tuširala ribajući kožu do krvi, čupala je kosu i u srednjoj školi pokušala samoubistvo. Kako je pretjerivala s kokainom i metamfetaminom, majka je poslala na odvikavanje, gdje je kroz razgovore s terapeutima shvatila da je žrtva seksualnog nasilja. Tek u ranim dvadesetim usudila se prvi put reći mami i baki da će sve prijaviti policiji. Zaprijetile su joj da će je u tom slučaju razbaštiniti i izostaviti iz porodičnog nasledstva.

“Pa ti si se drogirala, niko ti neće vjerovati,” rekla joj je Patricija Gucci.

Volontira u dječjoj bolnici

I tako je Alexandra ponovno ućutala. Strah od gubitka nasledstva suzbio je njenu potrebu da se oslobodi mučne tajne. U međuvremenu se udala i djevojačko prezime Losio promijenila u Zarini, finansijski se osamostalila, 2016. dobila dijete, a lani je pretražujući internetom otkrila da Rufgalo volontira u jednoj dječjoj bolnici u Los Angelesu. Tada se u njoj prelomilo i krenula je u akciju. Najprije je podnijela prijavu policiji u Beverly Hillsu, koja slučaj još istražuje, a njeni advokati su nedavno uložili tužbu te o svemu obavijestili medije.

“Ne želim da se nekom drugom djetetu, mom ili bilo čijem, dogodi to što se dogodilo meni,” objašnjava gospođa Zarini zašto je zaratila s porodicom. Patricija Gucci reagovala je na njene optužbe u izjavi za NewyorkTimes:

“Duboko žalim zbog boli koju je Ruffalo nanio Alexandri. Neoprostivo je to što joj je učinio i bila sam slomljena kad mi je sve otkrila 2007. godine, u ordinaciji našeg porodičnog ljekara u Londonu. Odmah sam zatražila razvod od gospodina Ruffala. Jednako sam slomljena potpuno lažnim optužbama protiv mene i njene bake”.

Ruffalo, preko svojih advokata takođe kategorički odbacuje Aleksandrine optužbe:

“Dok je bio u braku s Alexandrinom majkom, gospodin Ruffalo i njegova supruga bili su jako zabrinuti zbog Alexandrinog mentalnog stanja te su joj nastojali pomoći i riješiti problem njene nestabilnosti. Očigledno su njihovi napori bili uzaludni.”

Palombo još se nije oglasila povodom optužbi svoje unuke. Nagledala se baka Bruna svakakvih skandala, intriga, urota, podmetanja, dinastičkih borbi i zločina u porodici Guci. Ćerku Patriciju rodila je u tajnoj vezi s tada oženjenim Aldom Guccijem, vizionarom koji je kožarski obrt svog oca Gučija pretvorio u katedralu luksuza. Pritom nije volio igrati po pravilima pa je u SAD-u godinu dana proveo u zatvoru zbog utaje poreza.

Nakon što su mu trojica sinova iz prethodnog braka pokušala preoteti kompaniju, svojom jedinom naslednicom proglasio je Patriciju, koja do 10. godine života nije ni znala da njen tata ima još jednu, zakonitu porodicu. Aldovog sina Mauricija Gccija u Milanu je 1995. s četiri metka u leđa likvidirao plaćeni ubica. Ubistvo je naručila Mauricijeva bivša supruga Patricija Regiani i zbog toga je robijala 18 godina. Seksualno zlostavljanje djeteta nova je u nizu mrlja na pozlati te izopačene dinastije.

Iako brend Gucci još od 1993. nije u vlasništvu porodice koja ga je stvorila, glamurozna Patricija je prošle godine ponovno ušla u modni biznis. Pokrenula je liniju luksuzne, ručno rađene prtljage Aviteur, no ako je zaista takva zlotvorka kakvom je opisuje ćerka, blato će joj progutati i novi posao i obraz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije