Ruski predsjednik pozvao Vučića na samit BRICS-a. Stigao kratak odgovor iz Srbije: 'Neka, hvala'

8
Radiosarajevo.ba
Ruski predsjednik pozvao Vučića na samit BRICS-a. Stigao kratak odgovor iz Srbije: 'Neka, hvala'

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak, 5. septembra, da je prije desetak dana dobio poziv predsjednika Rusije Vladimira Putina da se pridruži samitu BRICS-a koji se održava u periodu od 22. do 24. oktobra u Kazanu, ali je naveo da će tada imati važne goste iz inostranstva.

"Imamo mnogo važnih posjeta, kako to klinci kažu – gužva u šesnaestercu. Hvala ljudima iz BRICS-a na pozivu i predsjedniku Putinu.

Imamo i New York, i već sada znam da ću imati razgovore sa najmanje šest predsednika i sa najmanje sedam ili osam premijera na marginama sjednice generalne skupštine UN", rekao je Vučić novinarima.

Hoće li doći do promjena: Usvojen novi Zakon o zaštiti zraka

On je naveo i da Beograd obilježava 80 godina od oslobođenja 20. oktobra, dodajući da će tada biti priređeni brojni programi i planovi, javlja Nova.rs.

"Ne zaboravite da je 80-godišnjica oslobođenja Beograda 20. oktobra i Crvena armija je ta koja je najvećim dijelom uz pomoć naših trupa oslobodila Beograd i donijela slobodu našoj zemlji zajedno i sa Rusijom i svima drugima koji su učestvovali u oslobađanju", rekao je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak