Ovo će vam popraviti dan: Majka Sara ispratila na maturu bliznakinje sa Downovim sindromom

5
Radiosarajevo.ba
Ovo će vam popraviti dan: Majka Sara ispratila na maturu bliznakinje sa Downovim sindromom

Sara Bero iz Podgorice je na društvenoj mreži Instagram poznata kao samohrana majka tri djevojčice.

Kada je imala samo 20 godina rodila je bliznakinje Irmu i Ildu, a obje su rođene sa Daunovim sindromom. Nekoliko godina kasnije rodila je i kćerkicu Inu.

Sara svoje društvene platforme koristi za podizanje svijesti o osobama sa Daunovim sindromom, a video-snimci i fotografije njenih kćerkica tope srca. Iako je samohrana majka, Sara je uspjela da svoje mezimice izvede na pravi put, te je tako juče sa svojim pratiocima podijelila da su Irma i Ilda završile osnovnu školu.

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Sara je objavila fotografije na kojima Irma i Ilda poziraju u prelijepim haljinama, našminkane i vidno sretne.

"Evo prođe i dan ali mene moje emocije neće i taj neki osjećaj. Oka nisam sklopila cijelu noć i tako dva dana, jela jednom i to tek da bi mogla stajati na nogama. Puno emocija, puno suza i jedan novi neopisivi osjećaj. Mnogo sam ponosna na njih dvije, koliko su samo juče bile lijepe i sretne pune sebe. Puno truda je uloženo u to njihovo samopouzdanje, puno truda za taj njihov osmijeh… Do kraja života, zauvijek nas četiri!", poručila je Sara u opisu fotografije sa svojim kćerkama.

Lijepe priče: Pacijent s Downovim sindromom Suat Bronja dobio bitku sa COVID-19

Na fotografijama je Sara pokazala kako su se njene djevojčice spremile i kakve su haljine nosile. Takođe je istakla ko im je pružio najveću podršku – njihov ujak, Sarin rođeni brat, zajedno sa Sarinim prijateljem.

Sara je poprilično aktivna na društvenim mrežama i veliki je humanista. Ona je predsjednica i osnivač "Udruženja djece i omladine sa Daunovim sindromom" u Crnoj Gori, koje je regionalnog tipa i sarađuje sa beogradskim udruženjem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak