Lijepe priče: Pacijent s Downovim sindromom Suat Bronja dobio bitku sa COVID-19

1
Radiosarajevo.ba
Lijepe priče: Pacijent s Downovim sindromom Suat Bronja dobio bitku sa COVID-19
Foto: Opća bolnica / Suat Bronja

Različitim manifestacijama u svijetu, ali i u našoj zemlji du četvrtak, 21. marta, se obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom.

Na simboličnom niovu ljudi oblače rasparene čarape kako bi iskazali podršku borbi osoba s tim sindromom i da se što bolje integrišu u društvo.

Sindrom je nazvan prema engleskom ljekaru Johnu Langdonu Downu koji ga je 1866. godine prvi opisao, a iste te godine u Sarajevu je osnovana sadašnja Opća bolnica, koja u svojoj dugogodišnjoj historiji nikada nije prestajala sa radom.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

U njoj su se liječili mnogi pacijenti , a jedan od najtežih u periodu pandemije Covid-19 bio je Suat Bronja, osoba sa Down sindromom koji je uspio dobiti ovu bitku.

Pacijent je oporavljen otišao kući, ali je za kontrole i dalje liječenje izabrao Opću bolnicu gdje se osoblje i danas s njim srelo i s njim toplo popričalo, a on je svima poslao radostan pozdrav.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije