Nakon što je prijava odbačena: Oglasila se i glumica Danijela Štajnfeld

0
Radiosarajevo.ba
Nakon što je prijava odbačena: Oglasila se i glumica Danijela Štajnfeld

Glumica Danijela Štajnfeld oglasila se na Instagramu nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu u utorak odbacilo njenu krivičnu prijavu protiv glumca Branislav Lečića, kog je optužila za silovanje.

Ona je u objavi napisala da ne mora ništa nikom da dokazuje, i kako je navela, želi da žrtve imaju slobodu da prijave nasilje, kao i pravo na podršku, prenosi Nedeljnik.rs.

„I jedna žrtva je previše, a ima ih nebrojeno. To mora da prestane. Zato ja neću stati“, napisala je glumica.

Loading...

Glumica je na svom Instagramu postavila i izjavu Merime Isaković, glumice koja je ranije u ispovijesti za srbijanski Nedeljnik optužila Lečića da ju je seksualno uznemiravao i pokušao da je siluje prije 43 godine.

“Odluka Višeg javnog tužilaštva da da odbaci krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića je tragedija morala i pravosuđa”, rekla je Isaković, prenose srbijanski mediji.

Loading...



Podsjećamo, Lečić je povodom odluke tužilaštva saopćio da je “očekivao takvu odluku, budući da nije kriv, ali da se ne osjeća kao pobjednik, kao i da je nanesena nenadoknadiva šteta njemu i njegovoj porodici, ali i svim pravim žrtvama nasilja u Srbiji i regionu”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak