LIVE | Aleksandar Vučić obraća se javnosti. Pratite konferenciju na našem portalu

7
Radiosarajevo.ba
LIVE | Aleksandar Vučić obraća se javnosti. Pratite konferenciju na našem portalu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u nedjelju, 11. augusta, obraća se javnosti nakon masovnih protesta protiv rudarenja litija u Beogradu.

Prosvjednici su na skupu protiv rudarenja litija blokirali u subotu navečer, 10. augusta, željezničko čvorište u Prokopu u Beogradu te željezničku stanicu u Novom Beogradu.

Privremeno je bila blokirana i autocesta kroz prijestolnicu koja vodi ka Nišu i Zagrebu.

Drama kod Dubrovnika: Iz gorućeg glisera spašeno šest državljana BiH

Blokada autoceste prekinuta je nakon incidenta kad se jedan vozač autom zaletio u masu ozlijedivši troje prosvjednika, od kojih je jednom mladiću slomljena noga, javili su tokom noći beogradski mediji.

Pripadnici srbijanske policije u specijalnoj opremi izbacili su iza pet ujutro iz željezničke stanice Prokop u Beogradu sudionike protesta protiv najavljenog iskopavanja litija, prenijela je agencija Beta.

Tokom noći je grupa od više desetaka prosvjednika blokirala željezničku stanicu Prokop, a poslije policijske intervencije uputili su se prema Pionirskom parku. Osim stanice Prokop tokom noći blokirali su i željezničku stanicu Novi Beograd.

Sve to možete pročitati na linkovima OVDJE i OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak