I ovo je moguće na Balkanu: Festival bespravne gradnje i devastacije prirode

0
Radiosarajevo.ba
I ovo je moguće na Balkanu: Festival bespravne gradnje i devastacije prirode

Ovakav festival Hrvatska još nije vidjela, a vjerovatno ni cijeli Balkan. Znamo da zvuči otrcano, da ste to čuli već bezbroj puta, ali ovaj put je istinito.

Festival bespravne gradnje i devastacije prirode (FBGDP), koji se održava u nedjelju 4. jula, od 17 do 21 sat, na Vruji, u uništenoj uvali između Piska i Brela, nesumnjivo je jedinstven događaj. S jedne strane zabavan, kakav festival već i mora biti, a s druge tužan jer tužniju prigodu od ove teško je i zamisliti, piše Slobodna Dalmacija.

Kad umiru ljudi, tuguju njihove porodive, njihovi prijatelji, a kad umire zemlja, trebali bismo tugovati svi. Ovaj Festival i nije ništa drugo nego poziv na karmine, jer ono što se događa na Vruji, a događa se već dvadeset godina, neprekidno i nesprječivo, ubistvo je s predumišljajem koje svi vide, a niko ga ne želi kazniti, pojašnjavaju hrvatski mediji.

Organizator Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode je Republika Hrvatska, a generalni pokrovitelji Ministarstvo pravosuđa, Državni inspektorat i ostale institucije koje nesebično daruju vrijeme bespravnom graditelju ne rušeći mu ilegalne objekte s popisa za rušenje, legalizirajući naknadno njegove građevine i držeći predmete vezane za Vruju desetljećima u prašnjavim ladicama.

Cijeli tekst kao i fotografije možete pročitati i pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak