U devastiranom objektu otkriveno 8 migrantskih porodica: Od 32 osobe, njih 15 su djeca

0
Radiosarajevo.ba
U devastiranom objektu otkriveno 8 migrantskih porodica: Od 32 osobe, njih 15 su djeca
Foto: Služba za poslove sa strancima / Objekt u kojem su bili migranti

Provodeći pojačane operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka stranaca na području Unsko-sanskog kantona, Inspektori Službe za poslove sa strancima, u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova USK su pronašli ukupno 32 migranta u napuštenoj devastiranoj kući u naselju Stari Grad, u Velikoj Kladuši .

S obzirom na to da su navedena lica nelegalno boravila u napuštenom objektu, Služba za poslove sa strancima je u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) koordinirala niz aktivnosti na njihovom izmiještanju sa navedenog lokaliteta, te zbrinjavanju u privremeni prihvatni centar Sedra koji je predviđen za smještaj ranjivih kategorija migranata.

Naime, riječ je o osam migrantskih porodica sa ukupno 15 malodobne djece.

Svi migranti su zbrinuti, uz neophodnu medicinsku zaštitu, te im je u skladu sa epidemiološkim mjerama za sprječavanje širenja virusa COVID 19, obezbjeđen odgovarajući smještaj.

Služba će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane aktivnosti kontrole kretanja i boravka stranaca u Bosni i Hercegovini, saopćili su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije