Na granici BiH i Hrvatske: Migranti zadobili povrede nakon pljačke i napada

0
Hina
Na granici BiH i Hrvatske: Migranti zadobili povrede nakon pljačke i napada
Foto: Anadolija / Arhiva

SISAČKO-MOSLAVAČKA policija je utvrdila da je nad četvoricom stranih državljana, koji su pronađeni u grupi od 15-ero afganistanskih migranata prilikom nadzora državne granice Hrvatske s BiH na području Gline, počinjeno razbojništvo i svi su smješteni u Prihvatilište u Zagrebu.

Kako je u nedjelju priopćeno iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje vezano za pronalazak 15 stranih državljana - šest muškaraca, pet žena i četvero djece, na području Policijske postaje Glina prije dva dana, među kojima su dvojica muškaraca pronađena sa povredama.

Istragom je utvrđeno da su svi strani državljani Afganistana na neutvrđenom mjestu nezakonito prešli državnu granicu iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Oni su tokom kriminalističkog istraživanja izjavili da ih je u šumi na području BiH dok su se kretali prema Republici Hrvatskoj presrela skupina Pakistanaca tražeći od četvorice muškaraca novac i mobitel, a nakon što su oni to odbili, ovi su ih fizički napali te im otuđili novac i mobitele.

U ovom fizičkom napadu povrijeđena su dvojica muškaraca, kojima su povrede nanesene oštrim predmetom, a liječnička pomoć im je pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su im potvrđene lake tjelesne povrede.

Zbog postojanja osnove sumnje da je na štetu četvorice državljana Afganistana počinjeno kazneno djelo razbojništva zaprimljene su kaznene prijave, saopćeno je iz policije.

Svi strani državljani su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom te su smješteni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu.

Policija će o ovom događaju podnijeti posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije