Uhapšena dva Pakistanca zbog krijumčarenja migranata

0
Fena/Radiosarajevo.ba
Uhapšena dva Pakistanca zbog krijumčarenja migranata
Foto: Granična policija BiH / Krivično djelo

Na području općine Zvornik, u mjestu Tršić spriječeno je krijumčarenje, kada su pripadnici ove jedinice uočili i zaustavili čamac koji je plovio rijekom Drinom iz Republike Srbije prema teritoriju BiH, saopćeno je iz Granične policije (GP) BiH.

Pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužilaštva BiH i prema naredbi suca za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je pretres dvije osobe koje su upravljale čamcem, osumnjičene za činjenje krivičnog djela krijumčarenje osoba, piše Fena.

Čamac kojim su krijumčareni migranti, kao i drugi dokazni materijali koji potiču iz činjenja krivičnog djela, privremeno su oduzeti. Dva osumnjičena državljana Pakistana jutros su uz Izvještaj o krivičnom djelu predani tužitelju Tužilaštva BiH na daljnje postupanje, dok su krijumčareni migranti, koji su izjavili da dolaze iz Pakistana, predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Iz GP-a BiH podsjećaju da su pripadnici JGP Zvornik, 2. aprila, na istom mjestu spriječili krijumčarenje državljana Pakistana i Afganistana, a za to krivično djelo su također osumnjičeni državljani Pakistana, stoji u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije