Predložen pritvor za dvije osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata

0
Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor za dvije osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sud i Tužilaštvo BiH

Na području Zvornika uhapšene su dvije osobe koje su osumnjičen za krijumčarenje 13 ilegalnih migranata, preko vodene granice na rijeci Drini.

Dežurni tužitelj Tužilaštva BiH, uputio je prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene, Adila Bashira, rođenog 1996. godine u Pakistanu, državljanin Pakistana i Adnana Alija, rođenog 1996. godine u Pakistanu, također državljanina Pakistana.

Policijski službenici Granične policije BiH uhapsili su osumnjičene, prilikom krijumčarenja grupe od 13 ilegalnih migranata, koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit ulazak i boravak u Bosni i Hercegovini.
Krijumčarenje migranata otkriveno je i spriječeno na širem području Zvornika, kada je u ranim jutranjim satima, otkriveno plovilo na rijeci Drini, sa krijumčarenim migrantima.

Policajci Granične policije BiH, zaplijeni su plovilo, priveli osumnjičene, nakon čega su ilegalne migrante, državljane Afganistana i Pakistana, saslušali i predali pod nadzor Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Nakon privođenja i ispitivanja osumnjičenih, dežurni tužitelj uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora, iz razloga jer se radi o stranim državljanima, koji bi odlaskom iz BiH postali nedostupni pravosudnim institucijama BiH.

Prijedlog je upućen Sudu BiH, nakon čega je osumnjičenima i određen pritvor.

Tužilaštvo BiH zajedno s partnerskim institucijama i agencijama postupa u većem broju predmeta za krivična djela ilegalnih migracija, čija učestalost je povećana u skladu sa usložnjavanjem migrantske situacije u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije