Hitno se oglasio MUP Srbije o slučaju nestale Danke (2): Ovo je naredni korak

1
Radiosarajevo.ba

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije informisano je od strane bečke policije da na snimku koji je provjeravan u sklopu potrage za nestalom djevojčicom, nije dvogodišnja Danka Ilić koja je nestala 26. marta u Banjskom Polju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije nakon ovog obavještenja policije iz Beča nastavljaju intenzivan rad na pronalasku djevojčice i utvrđivanju svih okolnosti i činjenica u vezi sa nestankom djevojčice.

Policijski službenici iz više organizacionih jedinica MUP-a Srbije su na terenu i ispituju i provjeravaju sve informacije i saznanja u vezi sa nestankom Danke Ilić.

Počinje Studentski festival dizajna i vizualnih komunikacija POPUP! 2024.

Potvrda austrijske policije

Austrijska policija rano jutros oglasila se novim saopćenjem o Danki i snimku dvije Rumunke, koje su dovedene u vezu s nestankom djevojčice s obzirom da je s njima snimljeno dijete koje fizički podsjeća na nestalu Danku.

"Sada je razjašnjen identitet osoba sa slika i sa njima je uspostavljen kontakt. Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale djevojčice iz Bora može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti".

Austrijska policija otkrila da na snimku iz Beča nije malena Danka (2)

Ali, to bismo saznali mnogo ranije i ne bismo prošli kroz četiri dana napetosti i iščekivanja da austrijska policija nije u prvi mah praktično otjerala Rumunku A. C. S. koja im se u nedjelju sama prijavila i objasnila da je dijete sa snimka njeno.

Srbijanka koja je pomogla austrijskoj policiji

Srbijanska novinarka Vera Marjanović uključila se u "Jutro na Blic" gdje je otkrila da je u Austriji obustavljena dalja potraga za nestalom Dankom Ilić, nakon što se ispostavilo da na snimku ipak nije djevojčica, već kćerkica Rumunke A. C. S. (36) koja živi u Beču, piše Blic.

Novinarka koja radi u austrijskom mediju Kosmo, kaže da je odmah po saznanju ko je žena na famoznom snimku stupila u kontakt sa njom.

"Tragali bismo i dalje da ja zaista slučajno nisam saznala da je na fotografijama, tj. na snimku, žena koja živi i radi oficijalno u Beču. I onda sam se dala u potragu i naravno, policija je o tome odmah informisana kao i naša ambasada. Tu je klupko počelo da se odmotava i vidim da naši ljudi reaguju sa nevjericom, misle da je u pitanju neka teorija zavjere", priča Vera Marjanović.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak