Gosti ušli u apartman 13 sati prije check ina, Booking odbio da im naplati dodatnu noć

4
Radiosarajevo.ba
Gosti ušli u apartman 13 sati prije check ina, Booking odbio da im naplati dodatnu noć

U popularnoj Facebook grupi Apartmani Hrvatska jedan se iznajmljivač požalio na iskustvo koje je doživio kada su mu gosti došli ranije u apartman te kada im je preko Bookinga pokušao naplatiti još jedno noćenje. Naime, Booking mu je tu naplatu odbio, a on je zbog toga odlučio prekinuti saradnju s njima. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: "Opet o Booking-u. Gosti koji su imali rezervirano u petak (check in u 14:00 sati) nazvali su u petak u 1:00 iza ponoći i poslali poruke putem WhatsAppa da im je avion stigao ranije (pazi to je nemoguće, ali tako su napisali) i da li mogu ući u apartman ranije. Ja sam im to odobrio i poslao šifre od kutije s ključem. Dakle, ušli su u apartman i noćili noć s četvrtka na petak. Poslao sam Bookingu dokaze o komunikaciji i tražio da Booking.com naplati od njih još jedno noćenje, odbili su me uz obrazloženje da su stigli u apartman na dan kad su platili. Ludo! Eto toliko o njima." 

Naravno, ispod same objave nanizalo se mnoštvo komentara, većinom onih koji su branili goste i Booking, a osudili postupke i pohlepu iznajmljivača. Nakon toga on odlučuje napisati još jednu objavu o "spornoj" platformi za iznajmljivanje te naglašava kako prekida saradnju s njima.

Nova pravila za putovanje u EU od novembra: Evo šta će se promijeniti

I ovu objavu prenosimo u cijelosti: "O Bookingu. Potpuno je suludo da gosti koji dolaze putem Bookinga mogu raditi u apartmanu gotovo sve šta hoće; derati se i remetiti javni red i mir, pomicati namještaj, držati klime na 16 uz otvorene prozore i tražiti dodatne deke, svađati se sa domaćinom i sl., praktički ucjenjuju svoje domaćine prijeteći niskim ocjenama koje nisu realne, a često ni bazirane na činjenicama ili su plod manipulacije. Sramotno je da Booking.com daje prednost svakome pijanome, prljavom i nekulturnom Slovaku ili Italijanu u odnosu na domaćine koji im ostavljaju velik novac svaku sezonu. Zbogom Booking.com. Ovo je bila zadnja sezona naše saradnje."

Komentari su bili raznoliki, dok su se neki složili s njim, drugi nisu baš dijelili njegovo mišljenje. Jedna je iznajmljivačica napisala: "Imali smo samo dvije rezervacije ove sezone s Bookinga, ostalo je sve privatno. Napisat ću vam samo da smo dobili nisku recenziju jer je gospodinu zašlo sunce u šest s balkona, a ne u osam i parking za auto mu je strm iako je došao avionom i nema auto."

Jedan se korisnik nije složio s komentarom o klimi: "Kad sam platio apartman ima da mi klima radi 24 sata na dan, a tebe se to ne tiče jer je taj apartman plaćen i praktički je tih sedam dana ili koliko već moj." No autor objave odlučio mu je odgovoriti: "Ako si ikada bio u malo boljem hotelu, onda si dobio karticu za ući u sobu. Bez te kartice u sobi nema struje. PLATIO, NE PLATIO, HOTEL TI NE DOZVOLJAVA da ti i televizija radi dok te nema. To je stvar elementarne kulture. To je izumljeno radi takvih kao ti, koji je nemaju."

"Dobiješ dvije kartice ako te baš zanima pa možeš jednu ostaviti unutra da radi a druga za šetanje. A što se tiče kulture, pogledaj se u ogledalo pa će ti sve biti jasno", odgovorio je ovaj. 

"Pa i vi ostavite recenziju gostu. Pa će drugi put ostati bez smještaja. Ni vlasnici apartmana ne vole uzimati takve goste…", savjetovala je jedna korisnica, a druga dodala: "A što je s otkazivanjem, popune sve rezervacije do januara, a onda bez naknade krenu otkazivanja u aprilu i maju, tako da dobronamjerni gosti koji i mjesecima unaprijed isplaniraju godišnje odmore ne mogu bookirati, a smještajna jedinica zjapi prazna... A sve ovo drugo je suvišno uopće komentirati…", glasio je jedan od komentara, a prenosi Večernji

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak