Ako ste planirali na more - u Hrvatsku stiže toplinski val: "Noći će biti najgore"

0
Radiosarajevo.ba
Ako ste planirali na more - u Hrvatsku stiže toplinski val: "Noći će biti najgore"

Ako ste planirali narednih dana provesti na obalama Jadranskog mora u Hrvatskoj, čini se da ovom području slijedi pravi toplinski val.

"U ponedjeljak počinje prvi ovogodišnji toplinski val i maksimalne dnevne temeparture očekuju se uglavnom iznad 33 Celzijeva stupnja, ponegdje i 35 Celzijevih stupnjeva.

U utorak još i više, a i noći će biti tople, posebice u Dalmaciji gdje se noću temperatura neće spuštati ispod 25 Celzijevih stupnjeva", rekla je je meteorologinja Petra Mikuš Jurković iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Pronađeno tijelo dječaka, nastavlja se potraga za majkom koja je sa troje djece skočila u rijeku

"Ovako visoke temperature između 33 i 35 Celzijevih stupnjeva su iznad prosjeka za ovaj dio lipnja koji je između 27 i 29 Celzijevih stupnjeva.

U utorak očekujemo vrhunac prvog toplinskog vala, dok se u srijedu očekuju malo niže temperature, nestabilnije vrijeme te pljuskovi. Bit će sparno što će mnogim ljudima stvarati neugodu. Zasad je prognoza nakon srijede nepouzdana: moguće je nestabilnije vrijeme, ali i nastavak vrućina", dodala je Petra Mikuš Jurković za Jutarnji list.

DHMZ je objavio i upozorenje o toplinskom valu po regijama. Dok su za vikend još sve regije u "zelenom" (što znači da nema opasnosti od toplinskog vala), u ponedjeljak je u svim regijama, osim za područje Osijeka, "žuto" što znači da je umjerena opasnost od toplinskog vala. U utorak je u svim regijama velika opasnost od toplinskog vala, osim u Osijeku gdje je opasnost umjerena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak