Cijena kafe na trajektu na Jadranu šokirala: "Pa čuj, nije samo kod nas tako"

0
Radiosarajevo.ba
Cijena kafe na trajektu na Jadranu šokirala: "Pa čuj, nije samo kod nas tako"
Foto: Pexels / Ilustracija

Kafa s mlijekom velika 26 kune (6,77 KM), dvije 52 kune (13,55 KM):

Mjesto radnje Caffe bar "MT Faros", odnosno kafić u salonu "Jadrolinijina" trajekta "Faros" koji plovi, kako to sami naziv broda prema grčkom porijeklu imena dade naznačiti, prema otoku Hvaru.

"Pa kakve su ovo cijene, što je ovo došlo, jedna velika kava s mlijekom čak 26 kuna", pitaju se s uskličnicima i upitnicima čitatelji, domaći putnici, koji su se požalili redakciji Slobodne Dalmacije.

Cijene u Splitu šokirale ženu: 'Kad sam vidjela cijenu omleta, prošla me glad'

Cijene u Splitu šokirale ženu: 'Kad sam vidjela cijenu omleta, prošla me glad'

"Šank" drži, prema podacima s računa, privatna firma "Dino i Ema" iz Bristivice u trogirskoj Zagori, čije voditelje je redakcija nazvali za komentar i kalkulaciju navedene cijene.

"Pa čujte, nije samo kod nas tako, tako vam je i na drugim brodovima, trajektima, kunu dvije, gore-dolje. Cijene su na trajektima uvijek bile veće nego u ugostiteljskim objektima na kopnu.

Kada uzmete da je sve skočilo, znači morate uzeti u obzir da su tu i visoke cijene unajmljivanja ugostiteljskog prostora na trajektu, kao i rast svih drugih troškova, od materijala, goriva, radne snage, ma kompletnog poslovanja, sve se podiglo", govore iz spomenute firme pojašnjavajući kalkulaciju navedene cijene.

"A to što je ulje duplo skočilo to nikome ne smeta", dodaju na tvrdnju da cijena kave nije baš mala.

Iz "Dina i Eme" pojašnjavaju također kako je praksa da se cijene usklađuju s otokom prema kojem se plovi, odnosno turističkim destinacijama.

"Znate i sami da cijene kave variraju ovisno o lokacijama. Slobodno usporedite cijene kave na splitskoj Rivi ili na Hvaru, a mi smo još na brodu gdje imate drugih dodatnih troškova", zaključuju u svom odgovoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije