Općina Novo Sarajevo bilježi kontinuitet uspješnog djelovanja

J. Ć.
Općina Novo Sarajevo tokom 2016. godine realizirala je više od stotinu projekata.

Na novogodišnjoj konferenciji za medije koja se održala u Memorijalnom centru „Novo Sarajevo“ u utorak, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predsjedavajuća Općinskog vijeća Novo Sarajevo Ana Baltić upoznali su prisutne s realiziranim aktivnostima Općine u 2016. godini, kao i planovima za narednu godinu.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Novo Sarajevo Ana Baltić kratko se obratila medijima, te tom prilikom istaknula kako će u narednoj godini raditi na realizaciji velikog broja značajnih projekata na najbolji mogući način i na zadovoljstvo građana.

Budžet Općine Novo Sarajevo u godini na izmaku iznosio je 29.430.000 KM.

Načelnik Koldžo rekao je kako je 2016. godina bila uspješna, te kako se moglo uraditi i više da nije bila izborna godina.

„Ovo je ipak bila izborna godina i samim tim nedostajalo nam je vremena da realiziramo veći broj projekata, ali nastavljamo tamo gdje smo stali i razvijamo ih i dalje“, pojasnio je Koldžo.

Realizirani su značajni projekti, navedeno je danas na press konferenciji. Neki od najznačajnijih su svečano otvorena sportska dvorana na Grbavici koja je koštala oko 9 miliona KM, te Centar za zdravo starenje u Velešićima koji je koštao 240.000 KM.

Započela je i realizacija projekta izgradnje ambulante u MZ Hrasno Brdo, te se izvodi treća faza radova na objektu Boško Buha.

Za potpunu rekonstrukciju ovog objekta izdvojena su 2 miliona i 200.000 KM

Izgrađen je kružni tok u ulici Trg heroja, te rekonstruirana i javna rasvjeta na 41 lokaciji.

Otvorili su i vrata Memorijalnog centra Novo Sarajevo na Trgu heroja za koji je izdvojeno 387.000 KM.

„To je prostor u kojem se čuva sjećanje na borce s područja naše Općine koji su dali živote za odbranu grada Sarajeva“, rekao je načelnik.

Kada je u pitanju 2017. godina, planirana je izgradnja vodovodne mreže u naselju Kovačići, kanalizacione u ulici Olovska i u naselju Velešići, te podzemne garaže u ulici Kolodvorska u saradnji s Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo.

Nastavit će se i dodavanje novih sadržaja i uređenje Vilsonovog šetališta, zatim izgradnja igrališta u ulicama Envera Šehovića, Behdžeta Mutevelića i Grbavička, te postavljanje zvučne saobraćajne signalizacije za slijepa i slabovidna lica na raskrsnici Pofalići.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak