Arapi grade novu zgradu na Trebeviću - tu je nekad bio poznati objekat o kojem je pjevalo i Pušenje

18
Radiosarajevo.ba
Arapi grade novu zgradu na Trebeviću - tu je nekad bio poznati objekat o kojem je pjevalo i Pušenje

Prije nekoliko dana počela je gradnja još jedne stambene zgrade na Trebeviću iznad Sarajeva.

Riječ je o zgradi u kojoj će se nalaziti apartmani za prodaju. Objekat će biti izgrađen na mjestu nekadašnjeg Doma invalida koji je prije rata bio popularno okupljalište Sarajlija.

Ovaj objekat se spominje i u kultnoj pjesmi Zabranjenog pušenja Balada o Pišonji i Žugi, koji su iz ovog objekta "maznuli kasetaš" prije nego što su se ukradenim autobusom zaputili ka moru.

Sarajevo se pridružilo New Yorku i Briselu: Održana projekcija UN-ove globalne kampanje

Objekat je u ratu devastiran, a kasnije su se ovdje godinama nalazile ruševine i bio je van upotrebe. Ruševine su uklonjene prije nekoliko godina. Ovih dana je gradilište ograđeno i raskrčeno i obavljeni su svi pripremni radovi.

Kraj radova predviđen je za oktobar 2025. godine kada bi objekat trebao biti otvoren. Kako se doznaje, investitori su kompanije Saar d.o.o. Sarajevo i Fahad International d.o.o. Sarajevo.

Vlasnik prve firme je Saar Global Limited iz Dubaija, a druge Sulaiman Fahad Alrajhi iz Rijada u Saudijskoj Arabiji, piše BiznisInfo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak