Počela gradnja poslovno-stambenog kompleksa na Trebeviću: Ovo su detalji

5
Radiosarajevo.ba
Počela gradnja poslovno-stambenog kompleksa na Trebeviću: Ovo su detalji
Foto: BiznisInfo/ Radiosarajevo.ba / Počela gradnja Trebević Hillsa

Gradnja poslovno-stambenog kompleksa Trebević Hills, koje još nazivaju i 'mega-građevinom', počela je ovih dana na planin Trebević, u neposrednoj blizini Sarajeva.

Objekat se gradi na lokaciji uz samu glavnu cestu, između hotela Pino i Sunnylanda, a dozvolu za njegovu gradnju dali su iz Opštine Istočni Stari Grad, na čijoj se teritoriji i nalazi lokacija.

Investitor projekta je firma Park Ruža d.o.o. Tuzla. Prema pisanju portala Biznis info, koji je objavio i fotografije s mjesta gradilišta, vlasnik ove firme navodno je MID Global Development FZ-LLC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Radove, koji bi trebali biti završeni do novembra 2026, će izvoditi zenička firma Megagradnja d.o.o.  Inače, stanovi su već na prodaju. 

Na stranici projekta se navodi kako se koncept stambeno-poslovnog objekta zasniva na formiranju tri lamele koje svojim spajanjem čine jedinstveni objekat - dvije će biti predviđeni za stanove, a treća navodno hotel.

Navode da će tu biti i bazen s pogledom na Sarajevo, spa centar, prehrambene i kozmetičke prodavnice, apoteka, podzemne garaže, luksuzni restorani, obdanište s produženim boravkom dostupno 24 sata u sedmici...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije