Jedina zimska destinacija dostojna putovanja u svemir

Radiosarajevo.ba
Ako planirate da bar jednom u životu vidite polarnu svjetlost, jedno mjesto na planeti garantuje neponovljivo iskustvo.

Stakleni iglo ušuškan u snijegu u rezortu Kakslauttanen u Finskoj sa providnim krovom se teško objašnjava riječima, ali fotografije djeluju kao da se radi o drugoj planeti ili naučno fantastičnom filmu, piše Noizz.

Igloi su specijalno dizajnirani da bi gostima omogućili uživanje u Aurori Borealis. Izdvojeni dio hotela zapravo je malo selo sačinjeno od 53 igloa za dvoje i 12 igloa za četvoro. Mali košta 435 eura. Ono što ih čini specifičnim je stakleni krov koji je idealan za uživanje u polarnim noćima dok ležite u krevetu.

Za veća društva ili žurke tu je i kombinacija igloa i brvnare koja prima šestoro ljudi. Na raspolaganju su privatna sauna i kupatilo, kamin, mala kuhinja i spavaća soba sa staklenim krovom.

Staklena kupola pobrinut će se da polarne noći možete gledati iz toplog doma dok je napolju -35C.

Ukoliko sada počnete da planirate ovakvo putovanje, treba da znate da tempirate odlazak da biste vidjeli polarnu svjetlost.

To je od augusta do druge polovine aprila. Zimi gosti rezorta mogu da se oprobaju u vožnji sankama koje vuku haskiji, u pecanju ispod santi leda, a društvo im često prave i irvasi.

Ljeti se pažnja turista preusmjerava na jahanje konja.

Hotel je sagrađen 1999. a krov je izrađen od termalnog stakla, pa je unutra toplo i ušuškano.

Wi-Fi postoji samo na recepciji, potpuno je isključen u igloima, pa gosti kažu da je boravak ovdje ujedno i neka vrsta digitalne detoksikacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak