Velika akcija FUP-a: Otkrivena plantaža cannabisa, uhapšena dva lica

1
Radiosarajevo.ba
Velika akcija FUP-a: Otkrivena plantaža cannabisa, uhapšena dva lica

Policijski službenici Federalne uprave policije, Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga u nedjelju i ponedjeljak na području grada Konjica, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju sprečavanja proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, izvršili su pretres osoba i uviđaj na tri lokacije, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

U sklopu te operativne akcije, kodnog naziva "Vinište", izvršeni su pretresi osoba i tri uviđaja na području Konjica i lišene slobode osobe inicijala E.M. (1980) i A.A. (1985) iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje tog krivičng djela.

Tom prilikom je pronađeno 45 stabljika cannabisa i određena količina osušene i pripremljene biljne zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "cannabis".

Nova usluga: Narodno Pozorište Sarajevo omogućava kupovinu ulaznica online

Navedene osobe se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, područja grada Konjica, tokom 2024. godine, organizovali neovlašten uzgoj opojne droge, odvojene u tri parcele na kojima su proizvodili, odnosno uzgajali pronađenu opojnu drogu, a koju su dijelom pripremljenu čuvali u stanu gdje borave.

Navedena lica su lišena slobode i kriminalistički obrađena, te će o njihovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak