Velika policijska akcija u BiH: Zaplijenjena droga, oružje i novac

0
Radiosarajevo.ba
Velika policijska akcija u BiH: Zaplijenjena droga, oružje i novac
Foto: Ringier / MUP TK / Ilustracija

U srijedu 21. augusta, policijski službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona sproveli su veliku akciju u okviru borbe protiv krivičnih djela vezanih uz zloupotrebu opojnih droga, imovinske delikte, nedozvoljeno držanje oružja i municije, te drugih kaznenih djela.

Postupajući po naredbama nadležnih općinskih sudova i uz saglasnost tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, policija je sprovela pretresanje na više lokacija u Tuzli, Gračanici i Banovićima. Akcija je provedena prema prethodno sačinjenom Operativnom planu, čiji je cilj bio sprečavanje, otkrivanje i identifikacija izvršilaca krivičnih djela.

Prilikom pretresanja, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti (od lica sa područja Tuzle, Gračanice i Banovića), i to: puška CZ Kragujevac, odjevni predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, ambalaža kutija za cigarete u kojoj se u pvc foliji nalazi bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 2 pakovanja sa sadržajem bijele materije koja asocira na opojnu drogu, 1 veće pvc pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 pvc kutija sa 3 veća pakovanja biljne materije koja asocira na opojnu drogu, platnena torbica sa pvc kesicom u kojoj se nalazi bijela praškasta materija koja asocira na opojnu drogu, kožna torbica sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na oponu drogu, digitalna vaga, novac različitih apoena u iznosu 3600 KM, 3 mobilna telefona, i pvc kutjica sa biljnom materijom, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, a koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Naredni mjesec počinje sanacija krova Sportske dvorane "Goran Čengić"

Naredni mjesec počinje sanacija krova Sportske dvorane "Goran Čengić"

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja i drugih istražnih radnji, te se pod nadzorom Tužilaštva poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela, a nakon izvršenih potrebnih vještačenja i drugih radnji, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biće podneseni odgovarajući Izvještaji .

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije