Muškarac u BiH uhapšen zbog obljube djeteta

1
Radiosarajevo.ba
Muškarac u BiH uhapšen zbog obljube djeteta
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / MUP RS (Ilustracija)

Policija u Zvorniku uhapsila je I.M. sa područja tog grada zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo iskorištavanje djece za pornografiju i obljuba nad djetetom mlađim od petnaest godina.

Po naredbi Osnovnog suda Zvornik, a uz prethodnu saglasnost postupajućeg tužioca izvršen je pretres kuće i prostorija koje koristi navedena osoba i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima. 

"I. M. je od strane policijskih službenika ove uprave 19. augusta uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predato u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini na dalje postupanje", kažu iz PU Zvornik.

Nova pravila za putovanje u EU od novembra: Evo šta će se promijeniti

Nova pravila za putovanje u EU od novembra: Evo šta će se promijeniti

Policijski službenici PU Zvornik preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti sa ciljem zaštite najranjivije kategorije društva, te će s tim u vezi sva lica koja počine ovakva i slična krivična djela biti procesuirana u skladu sa zakonom.

Pozivamo građane, roditelje, prosvetne radnike, da prijave svaku sumnju na izvršenje pomenutih i sličnih krivičnih djela kako bismo zajedno dali doprinos na očuvanju njihove sigurnosti i stvaranju povoljnog okruženja. Napominjemo da je saznanju o predmetnim krivičnim djelima upravo donijela saradnja policije i građana", navodi se u saopštenju policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije