Slučaj iz BiH: Policija ga zatekla dok je prodavao heroin, uhapšen nakon pružanja otpora

0
Radiosarajevo.ba
Slučaj iz BiH: Policija ga zatekla dok je prodavao heroin, uhapšen nakon pružanja otpora
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Policija / Ilustracija

Policijski službenici Odjela za posebne namjene Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko - neretvanskog kantona (HNK) su tijekom današnjeg dana izveli operativnu akciju na području Mostara sa ciljem suzbijanja trgovine opojnim drogama.

U ovoj akciji policijski službenici Sektora kriminalističke policije Odjela za posebne namjene su u Mostaru lišili slobode B. P. (1979.) iz Mostara, za kojeg su ranije prikupljena operativna saznanja da se bavi nezakonitom prodajom opojnih droga na području Mostara i koji je zbog ovakvih dijela i ranije kažnjavan. Ovom prilikom policijski službenici su zatekli B. P. u prodaji opojne droge drugoj osobi, I. S. iz Mostara.

B. P. je ovom prilikom odbacio od sebe jednu veću kesu sa 200 grama nepoznate materije koja asocira na opojnu drogu heroin, nakon čega je uz pružanje aktivnog otpora pokušao pobjeći sa mjesta događaja u čemu je spriječen od strane policijskih službenika te je lišen slobode, priopćeno je za Hercegovina.info iz Ureda za informiranje MUP-a HNK.

Osuđen državljanin BiH koji se predstavljao kao kiropraktičar: Seksualno uznemiravao pacijentkinje

Osuđen državljanin BiH koji se predstavljao kao kiropraktičar: Seksualno uznemiravao pacijentkinje

Na mjestu događaja je izvršen uviđaj kojim su izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem Kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga', a koje je B. P. odbacio od sebe, dok je osoba I. S. dobrovoljno predala jedan pvc paketić sa pet grama nepoznate materije koja asocira na opojnu drogu heroin.

Istog dana, a na osnovu Pismene naredbe za pretres Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi vozila i stana koje koristi B. P. Ovom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: iz vozila je privremeno oduzeto osam manjih i jedan veći pvc paketić sa smeđom materijom koja asocira na opojnu drogu heroin, dva mobilna telefona i manji iznos novca.

Iz stana je ovom prilikom privremeno oduzeta vaga za precizno vaganje, pribor za pakirranje opojne droge, te veći iznos novca u raznim valutama i apoenima. Sa navedenim aktivnostima upoznat je dežurni kantonalni tužitelj kantonalnog Tužiteljstva Mostar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije