U BiH uhapšene tri osobe zbog droge: Pogledajte šta je sve zaplijenjeno

0
Radiosarajevo.ba

Policajci iz Olova su danas, 25. oktobra oko 9.20 sati na magistralnom putu M-18 na lokaciji Pilana, općina Olovo, zaustavili i kontrolisali automobil seat kojim je upravljao R. H. (1997.) iz Lukavca. U autu su našli više od dva kilograma spida koji je oduzet, a R. H. uhapšen i sproveden u službene prostorije policijske stanice Olovo na ispitivanje. Obavljen je uviđaj, a oduzeta droga bit će predmet vještačenja.

Kako je saopćilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, uspješna akcija sprovedena je i na području koje pokriva policijska stanica Tešanj.

Tu je nakon prikupljenih operativnih saznanja da se osoba H. A. (1980) iz Tešnja može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, u skladu sa naredbom Općinskog suda u Tešnju izvršen pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi ta osoba, te je tom prilikom pronađeno i oduzeto: 224,05 grama spida, 82,95 grama marihuane, 23,6 grama heroina, digitalna vaga za precizno mjerenje te devet tableta ecstasyja.

Prirodne ljepote BiH: Planinarka Aida oduševila pratioce nevjerovatnim pogledima sa Maglića

Također, prilikom pretresa pronađen je jedan gasni pištolj, za koji H. A. nema izdatu dozvolu za posjedovanje vatrenog oružja kategorije "C". Pištolj je privremeno oduzet, te će protiv H. A. Općinskom sudu u Tešnju biti upućen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Osumnjičena osoba H. A. je uhapšena i zadržana u policijskim prostorijama za zadržavanje, te ispitana.

Kako se dalje dodaje u saopćenju MUP-a ZDK, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I su po naredbi Općinskog suda u Zenici izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi E. S. (2002) iz Zenice. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto: 200 grama spida, 20 grama marihuane, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, ručna bomba M-75 i dva gasna pištolja.

Zaplijena droge u Zenici: Pogledajte šta je pronašla policija

Osumnjičena osoba E. S. je uhapšena i sprovedena u službene policijske prostorije, te ispitana.
Nakon kompletiranja obavještenja i dokaza, protiv osoba R. H., H. A. i E. S. će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i druga krivična djela koja budu zadokumentovana u daljem postupku.

"Pronalazak navedene količine opojne droge, rezultat je pojačanih i planskih aktivnosti Uprave policije MUP-a ZDK, te je potvrda naše opredjeljenosti za nastavak odlučne borbe na preveniranju i sankcionisanju krivičnih djela u vezi zloupotrebe opojnih droga", saopćio je MUP ZDK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak