U BiH uhapšeno šest osoba zbog droge, pod istragom i za obljubu maloljetnica

0
Radiosarajevo.ba
U BiH uhapšeno šest osoba zbog droge, pod istragom i za obljubu maloljetnica
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Policija / Ilustracija

Šest osoba uhapšeno je u akciji policije u Doboju zbog sumnje da su se bavili trgovinom droge, a osumnjičeni su pod istragom i zbog obljube nad najmanje dvije maloljetnice, mlađe od 15 godina.

U akciji su uhapšeni S.M., D.K., D.S., S.L., Đ.N., N.P., a po nalogu suda izvršeni su pretresi na sedam koje su koristili.

U pretresima je pronađena sintetička droga spid, kao i automatska puška.

Pogledajte ko je sve došao na proteste ispred OHR-a

Pogledajte ko je sve došao na proteste ispred OHR-a

Iz PU Doboj je saopšteno da su uhapšeni S.M., D.K., D.S., S.L., Đ.N., N.P. zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogom, kao i nedozvoljena proizvodnja i promet oružjem.

”Na osnovu Naredbe Okružnog suda u Doboju izvršen je pretres lica, vozila i objekata koje ista koriste, prilikom čega je pronađena i oduzeta određena količina opojne droge i automatska puška.

Navedena lica će uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju”, saopšteno je iz policije.

Osumnjičeni su sprovedeni na kriminalističku obradu, a naloženo je da se izvrše i sva potrebna vještačenja radi dokazivanja obljube.

"Istraga je pokrenuta nakon što je policiji nedavno prijavljen nestanak maloljetnice. Radeći na tom slučaju, došlo se do operativnih saznanja da su osumnjičeni u ranijem periodu seksualno iskoristili najmanje dvije djevojčice, mlađe od 15 godina, od kojih je jedna i zatrudnila”, kaže dobro upućeni izvor ATV-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije