Presuda u Zenici: Razbio flašu o glavu muškarcu pa mu unakazio lice, dobio dvije godine zatvora

1
Radiosarajevo.ba
Presuda u Zenici: Razbio flašu o glavu muškarcu pa mu unakazio lice, dobio dvije godine zatvora

Ismet Dizdarević iz Zenice osuđen je na dvije godine zatvora zbog nanošenja teških povreda J. J., kojem je razbio glavu flašom, a zatim mu sa još jednim Zeničaninom izrezao i unakazio lice, ostavivši mu trajne ožiljke.

Njemu je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu kaznu izrekao Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda.

Optužnica Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Dizdarevića je teretila da je J. J. teško povrijedio sa Sanijem Musićem u jednom zeničkom lokalu.

Oštra reakcija javnosti nakon što su visoki zvaničnici OSBiH navodno veličali ratne zločince

Prema navodima optužnice, sve se odigralo 30. jula 2021. godine, oko dva sata poslije ponoći, dok su se nalazili u ugostiteljskom objektu u mjestu Lokvine.

Nakon kraćeg verbalnog konflikta sa J. J., obojica su ga fizički napali tako što mu je Dizdarević zadao udarac staklenom bocom u predjelu glave.

Kako se navodi, flaša mu se razbila o glavu, da bi potom, komadom razbijene boce, Dizdarević žrtvi zadao više reznih rana u predjelu lica.

"Nakon toga je Sani Musić skinuo ručni sat sa ruke i stavio ga na šaku, te tako oštećenom zadao više udaraca u predjelu lica, iako su bili svjesni da ga na taj način mogu teško tjelesno povrijediti i prouzrokovati mu unakaženost, što su i htjeli", navodi se u optužnici.

"Ovakve povrede u svom sveukupnom dejstvu na život i zdravlje oštećenog predstavljaju tešku tjelesnu ozljedu sa trajnom posljedicom na licu, odnosno ožiljkom u dijelu obraza lijevo, čime su učinili krivično djelo teška tjelesna povreda iz člana 172. stav 3. u vezi sa članom 31. KZ FBiH", stoji u optužnici, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak