Potvrđena presuda u BiH: Pokušao ubiti deset osoba, iz automatske puške ispalio 29 metaka na kafić

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđena presuda u BiH: Pokušao ubiti deset osoba, iz automatske puške ispalio 29 metaka na kafić
Foto: InfoBijeljina / Pucnjava se dogodila 2021. godine

Renato Marjanović (34) iz Prijedora pravosnažno je osuđen na sedam i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva deset osoba.

Kako je potvrđeno Nezavisnim novinama, bjemu je Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio raniju odluku Okružnog suda Prijedor.

Prema presudi, Marjanović je u martu 2021. godine iz automatske puške ispalio 29 metaka na kafić "4 WD" u Prijedoru te tako pokušao da ubije deset osoba. Osam projektila pogodilo unutrašnjost objekta, a neki su letjeli u visini glava gostiju, ali niko nije pogođen.

Prvi maj - Praznik rada: Šta znače 'tri osmice' i zašto crveni karanfili

Prvi maj - Praznik rada: Šta znače 'tri osmice' i zašto crveni karanfili

Motiv napada bila je Marjanovićeva svađa sa Draženkom Bilbijom, Draganom Rodićem i Gordanom Mrđa, koja se odigrala u i ispred kafe bara "4WD".

Nakon svađe Marjanović se vozilom dovezao do kafića i sa sjedišta otvorio vatru u namjeri da, kako se navodi u optužnici, ubije Bilbiju, Rodića i Mrđu, kao i Slobodana Šarengaću, Radislava Matijaša, Merimu Kaurin, Jelenu Mirčić, Dragana Dragojevića, Đorđa Starčevića i Nikolinu Balaban, koji su se nalazili u kafiću.

Marjanović je poslije zločina pobjegao u Banja Luku, gdje je dva dana kasnije uhapšen na osnovu potjernice.

U pitanju je osoba koja je od ranije poznat policiji po nasilju i vršenju krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije