Presuda u BiH: Dileru osam mjeseci zatvora, marihuanu prodavao - brzom poštom

0
Radiosarajevo.ba
Presuda u BiH: Dileru osam mjeseci zatvora, marihuanu prodavao - brzom poštom
Foto: Nezavisne / U paketu poslao drogu

Dobojlija Ivan A. (22) koji je uhapšen u akciji "Paket", osuđen je na osam mjeseci zatvora zbog prodaje marihuane putem brze pošte.

Presudu je izrekao Okružni sud u Doboju za neovlaštenu proizvodnju i promet drogom.

On je uhapšen lani u aprilu zbog sumnje da je Prijedorčaninu Davidu H. (26), brzom poštom poslao paket u kojem je bilo 143 grama marihuane.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Na pošiljci je bilo naznačeno da mu šalje majicu, ali je paket presrela policija u okviru akcije "Paket" te je uhapsila obojicu.

Prema presudi, optuženi je 19. aprila 2022. godine, u poslijepodnevnim satima, po prethodnom dogovoru sa drugooptuženim D. H., kuriru brze pošte donio i predao paket oblijepljen trakom, sa naznakom da se radi o odjevnom predmetu znajući da se u paketu nalazi i droga.

Kurir je zaprimio paket i na njega je zalijepljen tovarni list sa adresama i podacima pošiljaoca i primaoca koji živi u Prijedoru.

Paket je narednog dana trebalo u Prijedoru da preuzme drugooptuženi D. H. u 8.35 sati na proširenju pored magistralnog puta M4.

"Prilikom pokušaja preuzimanja paketa po uočavanju policajaca drugooptuženi D. H. je pobjegao sa mjesta događaja", navodi se u presudi.

Međutim, i on je uhapšen u okviru pomenute akcije.

Ivanu A. se u izrečenu kaznu uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru počev od 20. aprila 2022.

Presudom je optuženi obavezan da nadoknadi troškove krivičnog postupka u iznosu od 450 KM u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude pod prijetnjom prinudnog izvršenja, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije