Policijske akcije u BiH: Pronađeno oružje i droga, uhapšene dvije osobe

0
FENA
Policijske akcije u BiH: Pronađeno oružje i droga, uhapšene dvije osobe

Policija Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je tokom proteklog dana provela planske, pojačane aktivnosti sa akcentom na sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, te nelegalnog posjedovanja vatrenog oružja.

Tokom ovih aktivnosti policijski službenici Policijske stanice Zavidovići su u mjestu Brezik, postupajući po naredbi Općinskog suda u Zavidovićima, izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila vlasništvo M.A. (1968).

Tom prilikom je pronađen 31 komad puščane municije kalibar 7,62 mm, četiri komada pištoljske municije, kalibra 9mm, četiri komada pištoljske municije, nepoznatog kalibra, pet patrona za lovačku pušku, gasni pištolj, dvije vazdušne puške i jedna puška ručne izrade.

Esmir Bajraktarević za Radiosarajevo.ba: "Amerika mi je jako važna, ali BiH je posebna ljubav"

Daljim pretresom prostorija pronađena je praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "speed", bruto težine 258,14 grama, biljna materija koja svojim izgledom asocira na "marihuanu", bruto težine 63,84 grama, 125 komada tableta ekstazi, raznih vrsta i dvije precizne digitalne vage.

Pronađeni predmeti, kao i opojna droga su oduzeti, a M.A. je uhapšen. Nakon kompletiranja dokumentacije protiv njega će Kantonalnom tužilaštvu ZDK biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Istoga dana oko 09:45 sati na izletištu Bistrica, na lokalnom putu Bistrica-Ravna, policijski službenici Policijske stanice Maglaj su izvršili kontrolu i pregled ženske osobe H.A. (2001) iz Modriče.

Tom prilikom su pronašli tri pvc vrećice sa praškastom materijom, bruto težine 23,61 grama, koja asocira na opojnu drogu "speed", jednu pvc vrećicu sa biljnom materijom, bruto težine 23,00 grama, koja asocira na opojnu drogu "marihuanu", jednu digitalnu vagu i sedam komada tableta "Bensedin".

Pronađena materija je oduzeta, a H.A. uhapšena. Izvršenim provjerama u raspoloživim evidencijama je utvrđeno da je za H.A. raspisana centralna potjernica od Općinskog suda u Zavidovićima, te je nakon kriminalističke obrade uhapšena H.A. predata službenicima Sudske policije na dalje postupanje.

Policijski službenici Uprave policije MUP ZDK će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem pojačanih, planskih aktivnosti u cilju sprečavanja i suzbijanja svih vidova kriminaliteta, te otkrivanja i procesuiranja počinioca krivičnih djela, kako bi se svim građanima osigurala puna lična i imovinska sigurnost, najavljeno je iz MUP ZDK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak