Više policijskih akcija na području BiH: Zaplijenjena droga, ima uhapšenih

0
Fena
Više policijskih akcija na području BiH: Zaplijenjena droga, ima uhapšenih
MUP SBK / Policajci / Ilustracija

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti koje su usmjerene na sprečavanje i suzbijanje kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, u protekla 24 sata policijski službenici Uprave policije MUP-a SBK-a u suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom, uspješno su realizirali četiri akcije na području Travnika, Kiseljaka i Donjeg Vakufa.

Iz MUP-a ističu da su u srijedu oko 19,10 sati u Ulici Ina, općina Travnik, ispred jednog ugostiteljskog objekta, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili kontrolu i pregled osobe A.M. (1997.) iz Travnika. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao dva pvc zamotuljka sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U nastavku aktivnosti, navedeni službenici su u mjestu Turbe, općina Travnik, izvršili kontrolu i pregled osoba S.K. rođen 1998. godine, E.S. rođen 1996. godine i M.Š. rođen 1999. godine, svi iz Travnika. Prilikom pregleda pronađena je odbačena veća količina bijele praškaste materije za koju je sumnja da je opojna droga speed, upakovana u dva pvc zamotuljka.

Na području Ilidže započet novi projekt vrijedan 1.400.000 KM: Dugi niz godina čekao na realizaciju

Na području Ilidže započet novi projekt vrijedan 1.400.000 KM: Dugi niz godina čekao na realizaciju

Također, uspješna akcija izvedena je na području Kiseljaka, u Ulici Sarajevska, gdje su policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU i PS Kiseljak izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke VW Golf, kojim je upravljao I.Z. (1988.) iz Fojnice, a kod kojega je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana, oko 21,45 sati u Ulici Titova, općina Donji Vakuf, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce izvršili su kontrolu i pregled osobe M.B. (2002.) iz Jajca.

Slučaj u BiH: Prijavljen za porodično nasilje, pa mu pronašli arsenal oružja

Slučaj u BiH: Prijavljen za porodično nasilje, pa mu pronašli arsenal oružja

Kako navode iz MUP-a, prilikom kontrole isti je dobrovoljno predao dva pvc zamotuljka sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji  s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi s kaznenim djelima "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

Službenici policije će u narednom periodu nastaviti s ovakvim i sličnim aktivnostima, napominju iz MUP-a.

Zaplijenjena droga
Foto: Fena: Zaplijenjena droga

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije