Policijska akcija u Zagrebu: Uhapšena dva Bosanca, Crnogorac i Srbin

2
Radiosarajevo.ba
Policijska akcija u Zagrebu: Uhapšena dva Bosanca, Crnogorac i Srbin
Foto: Printscreen / Policijski službenici PU Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave Zagrebačke danas, 2. septembra, su u kući na području Sesveta, pronašli i uhapsili državljanina Srbije starog 48 godina, dva državljana BiH i državljanina Crne Gore.
 
Naime, policijski službenici su na osnovu ciljano prikupljenih informacija saznali da se u kući u Sesvetama nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna potjernica Interpola Republike Srbije zbog bjekstva sa izdržavanja zatvorske kazne u Republici Srbiji.

Dolaskom na lokaciju u Sesvetama, policijski službenici su uhapsili 48-godišnjaka i još tri muškarca koji su boravili s njim u kući.

Zbog nezakonitog boravka na teritoriji Republike Hrvatske, uhapšeni su i 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine te 34-godišnji državljanin Crne Gore, dok je kod 19-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, koji ima regulisan status u Republici Hrvatskoj, pronađeno 3,9 grama marihuane.

Nijemci vratili putnicu iz BiH zbog propisa koji mnogi zanemaruju

Nijemci vratili putnicu iz BiH zbog propisa koji mnogi zanemaruju

Danas je 48-godišnjak priveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicionog postupka, dok su ostali muškarci privedeni u službene prostorije policije.

Nad 19-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine dovršeno je kriminalističko istraživanje te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga, dok je prema ostaloj dvojici stranih državljana postupano u skladu sa odredbama Zakona o strancima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije