Dvije oružane pljačke u Sarajevu, povrijeđen trgovac

0
Radiosarajevo.ba
Dvije oružane pljačke u Sarajevu, povrijeđen trgovac

U Sarajevu su jučer zabilježene dvije oružane pljačke.

Prva se desila u 8:25 sati kada je obaviještena Druga PU da je u ulici Koševo, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici "Block market" d.o.o Sarajevo.

Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju nožem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Druga se desila u 23:40 sati kada je obaviještena Peta PU da je u ulici Rakovička cesta, općina Iliidža, od strane dva NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicima na benzinskoj pumpi "PROMING" d.o.o Bugojno.

Tom prilikom maskirana NN lica su uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, nanijevši jednom uposleniku lakše tjelesne povrede, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, nakon čega je upućen na kućno liječenje.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinilaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak