Mektić: "Od Inzkovog zakona, Dodik još nijednom nije negirao genocid u Srebrenici"

11
Radiosarajevo.ba
Mektić: "Od Inzkovog zakona, Dodik još nijednom nije negirao genocid u Srebrenici"

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić na društvenim mrežama nedavno je prokomentirao posljednje poteze člana Predsjedništva BIH, Milorada Dodika.

Mektić je na svom Twitter profilu napisao da Dodik niti jednom nije negirao genocid u Srebrenici od kako je od srijede u našoj zemlji na snazi izmjena Krivičnog zakona BiH po kojima se kažnjava negiranje genocida, što je samo dva dana ranije javno više puta radio.

"Od kako je Inzkov nametnuti zakon stupio na snagu Dodik još ni jednom nije negirao genocid u Srebrenici", napisao je Mektić.

Podsjećamo, Dodik se nedavno sam prijavio Tužilaštvu Bosne i Hercegovine u Sarajevu, baš zbog negiranja genocida iako isti od srijede više nije negirao.

U međuvremenu, Dodik je organizirao usvajanje izmjena entitetskog Krivičnog zakonika RS u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NS RS) te je također obzanio želju da se u Srebrenici, upravo zbog ukazivanja na javno negiranje genocida u tom bh. entitetu, smjeni Ćamil Duraković, predsjedavajući Skupštine Općine Srebrenica.

Podsjetimo, na posljednoj sjednici NS RS i poslanici SDS-a podržali su izmjene entitetskih zakona kojim su predviđene kazne za narušavanje ugleda RS-a.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak