Pucano na Miladina Stanića žestokog kritičara Milorada Dodika

4
Radiosarajevo.ba
Pucano na Miladina Stanića žestokog kritičara Milorada Dodika
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Ilustracija: MUP RS/Miladin Stanić

Muškarac inicijala P. S. (69) uhapšen je u Prnjavoru zbog sumnje da je pucao iz pištolja na M.S. (60), s kojim ima neriješene imovinske odnose oko lokalnog puta, potvrđeno je iz Policijske stanice Prnjavor.

Slučaj se desio u subotu, oko 16:45 sati, a za N1 televiziju je potvrđeno da je pucano na Miladina Stanića, SDS-ovog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NS RS) i žestokog kritičara Milorada Dodika.

“Jeste, na javnom putu. To je politički obračun. Čovjek iz SNSD-a koji je rekao kada su pobijedili da može raditi šta hoće. Policija je dala krivu informaciju. Ne vjerujem ni policiji ni sistemu”, rekao je Stanić u izjavi za N1.

Utvrđeno je da Stanić ima lakšu povredu prsta desne ruke za koju tvrdi da je nastala od metka koji je prema njemu ispalio P.S, naveli su iz policije, prenosi N1.

“Prst je pogođen. Ići ću u bolnicu, a vidjet ću dali ću policiji dati izjavu. Njima ne vjerujem, a Tužilaštvu ću dati”, izjavio je Stanić.

O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a P.S. je uhapšen.

SDS: Brutalni napad i bezrezervna podrška

Srpska demokratska stranka (SDS) upućuje bezrezervnu podršku Miladinu Staniću, šefu Kluba poslanika ove stranke u NS RS.

“Kao stranka osuđujemo brutalni napad i ranjavanje našeg poslanika. Da li ovaj napad ima i političku pozadinu o čemu već sad postoje određene indicije, odgovor treba da daju nadležni organi u najkraćem mogućem roku”, saopšteno je iz SDS-a.

“Oružani napad na šefa Kluba poslanika najveće opozicione stranke u svakoj demokratiji je alarmalntan događaj i zbog toga tražimo od nadležnih institucija što hitnije hapšenje i procesuiranje počinioca oružanog napada na Miladina Stanića”, navode iz SDS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije