Vlada FBiH donijela tri važne odluke iz boračke oblasti: Tiču se novčanih isplata

7
Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH donijela tri važne odluke iz boračke oblasti: Tiču se novčanih isplata

Vlada Federacije BiH danas je na prijedlog Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata donijela tri odluke iz boračke oblasti. 

Donesena je Odluka kojom je utvrđena mjesečna egzistencijalna naknada demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica za period juli - decembar 2024. godine u iznosu od 5,33 KM po mjesecu provedenom u Oružanim snagama.

Drugom odlukom se utvrđuje osnovica za određivanje visine mjesečnih novčanih naknada korisnika boračko-invalidske zaštite u Federaciji BiH u iznosu od 1.007,89 KM, a po kojoj će biti utvđena visina mjesečnih novčanih naknada ličnih i porodičnih invalidnina u Federaciji BiH za navedeni period.

Dodik pronašao novog investitora: Obavio razgovor sa biznismenom iz Emirata

Također, Vlada Federacije BiH je donijela Odluku kojom se utvrđuje osnovica za isplatu mjesečnih novčanih naknada dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih porodica, za period juli - decembar 2024. godine u iznosu od 808,53 KM. Po ovoj osnovici će biti utvrđena visina mjesečnih novčanih iznosa za dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih porodica za pomenuti period ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak