Vijeće ministara BiH danas razmatra inicijativu za rješavanje statusa Zorana Galića u bjekstvu

11
Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara BiH danas razmatra inicijativu za rješavanje statusa Zorana Galića u bjekstvu

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine razmatraće se inicijativa za rješavanje radnopravnog statusa Zorana Galića, zamjenika direktora SIPA-e, koji je od 9. jula ove godine u bjekstvu. Iako se nalazi u bjekstvu, Galić se na radnom mjestu vodi kao da je na bolovanju, što dodatno komplikuje situaciju.

Sud BiH je, na prijedlog Tužilaštva, 8. augusta donio naredbu za raspisivanje "centralne i međunarodne potjernice" za Galićem, koji se sumnjiči za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja i primanje dara, kao i za krijumčarenje akciznih roba, uključujući duhan, alkohol i gorivo.

Tužilaštvo BiH sumnjiči Galića da je zloupotrijebio svoj položaj kao bivši direktor Granične policije Bosne i Hercegovine, funkcije koju je obavljao od 2014. do 2023. godine. Očekuje se da će Vijeće ministara donijeti odluke koje će dalje razjasniti njegov status i postupke koji će uslijediti.

Rutte i Zelenski u Briselu, generalni sekretar pružio podršku Ukrajini: "Bit ćete članica NATO-a!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak