Uhapšeno svih pet osumnjičenih u akciji FUP-a zbog korupcije prilikom izgradnje Koridora Vc

2
Radiosarajevo.ba
Uhapšeno svih pet osumnjičenih u akciji FUP-a zbog korupcije prilikom izgradnje Koridora Vc

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona u utorak, 10. septembra proveli operativnu akciju pod nazivom „Landfill“ u kojoj je uhapšeno pet osoba, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Federalne uprave pollcije.

"Još uvijek se ne zna ko će od privedenih osoba biti zadržan u pritvoru tokom dana", dodao je Emil Sućeska, glasnogovornik FUP-a, za naš portal. 

Oni su uhapšeni zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela: Udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 340. KZFBiH, Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. KZFBiH, Odavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne iz člana 254. KZFBiH, Pranje novca iz člana 272. KZFBiH i Pomaganje iz člana 33. KZFBiH.

Poznato bh. kupalište zabilježilo rekordan broj posjeta ove godine

"Po naredbi Kantonalnog suda u Zenici izvršeni su pretresi na devet lokacija u Zeničko-dobojskom kantonu, Kantonu Sarajevo i Posavskom kantonu, kojom prilikom su slobode lišena lica inicijala E.V. (1965) iz Sarajeva, M.N. (1989) iz Žepča, B.Z. (1988) iz Odžaka, R.K. (1973) iz Sarajeva i M.M. (1975) iz Sarajeva zbog sumnje u počinjenje koruptivnih krivičnih djela prilikom izgradnje dionice autoputa.

Navedena lica će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona", saopćeno je iz FUP-a.

Kako smo saznali u ovoj akciji je među osumnjičena bivši direktor Autocesta FBiH Elmedin Voloder. Njegov advokat Nermin Vila je za naš portal potvrdio hapšenje klijenta.

Pretresena kuća Elmedina Volodera: Slijedi njegovo dovođenje u prostorije FUP-a

"Gospodin Voloder je zadržan u prostorijama FUP-a. Saslušan je od strane postupajužih tužitelja zbog zloupotrebe položaja, te je drugoj osobi omogućio pribavljanje koristi", dodao je advokat Vila za portal Radiosarajevo.ba.

Nezvanično, ostali uhapšeni su Marijan Nikolić iz Uprave Žepče, Boris Zekić iz Uprave Orašje, Reuf Kadrić, uposlenik Autocesta i Mustafa Musabegović, biznismen iz Sarajeva.

Svih pet osumnjičenih u akciji FUP-a su uhapšeni zbog korupcije prilikom izgradnje Koridora Vc.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak