Završeni intervjui s kandidatima za novog direktora SIPA-e: Ovo su tri glavna favorita

4
Radiosarajevo.ba
Završeni intervjui s kandidatima za novog direktora SIPA-e: Ovo su tri glavna favorita
Foto: SIPA / Ilustracija

Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u ponedjeljak, 9. septembra, obavili su intervjue sa sedam kandidata koji ciljaju na čelo SIPA-e.

Obavljeni su intervjui sa kandidatima koji su se prijavili na Javni konkurs za izbor direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i koji ispunjavaju sve uslove.

Odbor u sastavu Enes Obralija, Mišo Ćavar, Milan Stanić, Muhamed Mujakić, Darko Kremenović, Mato Miletić i Nikola Džambas nakon završenih razgovora izdvojio je tri kandidata koji imaju najviše šansi da postanu novi direktor SIPA-e.

Obilježena 31. godišnjica zločina u Grabovici

Obilježena 31. godišnjica zločina u Grabovici

Utvrđena je rang lista uspješnih kandidata. Na prvom mjestu je Darko Ćulum, trenutni direktor SIPA-e, sa najvećim brojem bodova (68,75). Drugi je Ljubiša Pandurević, trenutni načelnik Finansijsko-obavještajnog odjeljenja SIPA-e, sa 67,85 bodova, dok je treći Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj, sa 66,42 bodova.

Ćulum je aktuelni direktor SIPA-e, Ljubiša Pandurević je trenutni načelnik Finansijsko-obavještajnog odjeljenja SIPA-e u Banjoj Luci, a Slobodan Radinković je načelnik Policijske uprave Doboj.

Nezavisni odbor sada će listu sa ova tri imena proslijediti Ministarstvu sigurnosti BiH, a resorni ministar Nenad Nešić će potom Vijeću ministara BiH predložiti favorite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije