Raspisan konkurs: Ko će biti novi direktor SIPA-e?

1
Radiosarajevo.ba
Raspisan konkurs: Ko će biti novi direktor SIPA-e?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / SIPA/Ilustracija

Objavljen je konkurs za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). 

Kako je navedeno, Nezavisni odbor kao nezavisno tijelo policijske strukture BiH raspisao je konkurs na osnovu člana 3. Zakona o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture Bosne i Hercegovine čl. 8 i 11. Poslovnika o radu Nezavinsnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH, Odluke o uslovima i kriterijima za odabir, postupak ocjenjivanja i utvrđivanja rang-liste najuspješnijih kandidata otvorene konkurencije za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela Bosne i Hercegovine i Odluke o raspisivanju Javnog konkursa za provođenje procedure odabira kandidata na poziciju direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od 20. maja 2024. godine.

Javni konkurs je raspisan 3. juna 2024. godine.

Očajni Audijevi radnici odlučili se na nevjerovatan potez: "Nijedno vozilo neće izaći iz tvornice"

Očajni Audijevi radnici odlučili se na nevjerovatan potez: "Nijedno vozilo neće izaći iz tvornice"

U konkursu se navodi da se direktor bira na mandat od četiri godine te da pored općih uslova, direktor mora imati visoku stručnu spremu i radno iskustvo u toj spremi od najmanje pet godina, da ima čin glavnog inspektora policije ili viši čin i najmanje tri godine rada u tom činu. 

Aktuelnom direktoru SIPA-e Darku Ćulumu mandat ističe u julu ove godine, a on ima pravo da se prijavi ponovo te da na ovoj poziciji ostane i naredne četiri godine. a

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije