Temperatura u Bosni i Hercegovini skoro 35 stepeni: Sunčana nedjelja, a evo šta nas čeka do četvrtka

0
Radiosarajevo.ba
Temperatura u Bosni i Hercegovini skoro 35 stepeni: Sunčana nedjelja, a evo šta nas čeka do četvrtka

U našoj zemlji u nedjelju ujutro, 8. septembra, pretežno vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Sokolac 10; Bugojno 12; Bjelašnica 13; Livno 14; Jajce, Široki Brijeg, Srebrenica 15; Prijedor, Sanski Most 16; Banja Luka, Bihać, Sarajevo, Zenica 17; Tuzla 18; Doboj 19; Bijeljina, Trebinje 20; Mostar 21; Gradačac, Neum 23; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 1 hPa je viši od normalog i lagano raste.

Danas će Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 28 do 34 °C.

Koljeno policajca na vratu bh. poljoprivrednika, ministar Delić tvrdi da je u skladu sa zakonom?!

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura zraka oko 32 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike će se postepeno pogoršavati u drugom dijelu dana zbog približavanja frontalnog poremećaja sa zapada. U večernjim satima nas očekuje kiša u zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima zemlje, koja će se proširiti širom zemlje u noći sa nedjelje na ponedjeljak. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze i glavobolje. Savjetujemo boravak na otvorenom u vedrom dijelu dana.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

U ponedjeljak 9. septembar 2024., pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavina u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 25, a dnevna od 22 do 28 °C.

U utorak 10. septembar 2024., pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Padavine uglavnom u prvom dijelu dana. Poslije podne djelimično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 27 °C.

Posjetili smo popularni otok u Hrvatskoj i zavirili u cjenovnike: Evo koliko koštaju hrana i piće

U srijedu 11. septembar 2024., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 22 do 28 °C. 

U četvrtak 12. septemnbar 2024., sunčano uz postepen porast naoblake do kraja dana. Poslije podne ili tokom noći lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 24 do 30 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak