Posjetili smo popularni otok u Hrvatskoj i zavirili u cjenovnike: Evo koliko koštaju hrana i piće

2
N. O.
Posjetili smo popularni otok u Hrvatskoj i zavirili u cjenovnike: Evo koliko koštaju hrana i piće
Foto: Pexels / Korčula

Korčula, jedno od najprepoznatljivijih jadranskih otoka, poznata je po svojoj prirodnoj ljepoti, predivnim plažama i izuzetnoj gastronomskoj ponudi.

Ako planirate posjetiti ovo idilično odredište, svakako ćete biti zainteresovani za informacije o cijenama hrane i pića kako biste mogli planirati svoj budžet i maksimalno uživati u svim čarima koje Korčula nudi.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba nedavno je posjetila ovaj predivni otok, gdje smo zavirili u cjenovnik u jednom restoranu. Zanimalo nas je kako se kreću cijene hrane i pića na Korčuli.

Pjevač iz BiH zaludio djevojke širom regiona: Za njega govore da je "novi Čola"

Pjevač iz BiH zaludio djevojke širom regiona: Za njega govore da je "novi Čola"

Što se tiče pića, cijene variraju ovisno o vrsti i količini. Boca vina u restoranima na Korčuli može koštati između 25 eura (50 KM) i 40 eura (80 KM). Ako preferirate čašu vina, cijene se kreću od 2,5 eura (5 KM) do 8 eura (16 KM).

Za ljubitelje koktela, cijena jednog koktela iznosi 8 eura (16 KM), dok će vas sokovi koštati oko 3 eura (6 KM).

Kada je riječ o kafi, obična kafa košta 2 eura (4 KM), dok cappuccino dolazi po cijeni od 3 eura (6 KM). Pivo od 0,30l možete uzeti po cijeni od 3,5 eura (7 KM) i 0,50l za 4 eura (8 KM).

U pogledu hrane, cijene su također raznolike i prilagođene različitim budžetima. Ako se odlučite za lagane obroke, kao što su salata ili pomfrit, oni će vas koštati 5 eura (10 KM). Ukoliko želite da zasladite, palačinke su nešto skuplje, s cijenom od 6 eura (12 KM).

Posjetili smo Tučepe: Evo koliko koštaju sladoled, kafa i pivo

Posjetili smo Tučepe: Evo koliko koštaju sladoled, kafa i pivo

Ako imate želju za pizzom, pizza Margarita košta 8 eura (16 KM), dok pizza Capricciosa i pizza Funghi koštaju 10 eura (20 KM).

Za ljubitelje ribe i plodova mora, orada sa blitvom može se pronaći za 20 eura (40 KM), dok lignje koštaju 21 eura (42 KM). Najveća poslastica za gurmane mogla bi biti riblja plata za dvije osobe, koja se nudi po cijeni od 52 eura (104 KM).

U našoj galeriji pogledajte sve cijene koje je ekipa portala Radiosarajevo.ba zabilježila u jednom od restorana na Korčuli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije