Posjetili smo Makarsku: Da li su ove cijene hrane za naše bosanske novčanike?

12
N. O.
Posjetili smo Makarsku: Da li su ove cijene hrane za naše bosanske novčanike?
FOTO: Radiosarajevo.ba / Makarska

Makarska, jedno od najpopularnijih ljetovališta za građanine širom Bosne i Hercegovine već je zakoračilo u ljetnu sezonu. 

Tako sa povećanjem broja posjetitelja, rastu i cijene smještaja, hrane i ostalih usluga. Mi smo ovaj put odlučili provjeriti kako se kreću cijene hrane, ono što poslije smještaja najviše zanima turiste. 

Cijene hrane u Makarskoj mogu varirati ovisno o lokaciji i vrsti restorana ili trgovine, ali općenito se može reći da su hrana i piće nešto skuplji u poređenju sa unutrašnjošću Hrvatske.

Dodik zavapio zbog žrijeba: Prevara! Farsa! Naš se delegat neće povući!

Dodik zavapio zbog žrijeba: Prevara! Farsa! Naš se delegat neće povući!

Restorani i kafići uz obalu ili s pogledom na more često imaju nešto više cijene nego restorani smješteni dalje od glavnih turističkih zona. Za obroke u restoranima možete očekivati da će cijene varirati ovisno o vrsti jela i kategoriji restorana.

Ljubitelji brze hrane hamburger mogu pojesti od 5.50 eura (11 KM) do čak 10 eura (20 KM), a cijena pilećeg sendviča se kreće od 6.50 eura (13 KM) do 9 eura (18 KM).

Ako poželite pojesti ćevape, oni koštaju 9 eura (18 KM), dok punjena pljeskavica košta 10.50 eura (21 KM).

Tradicionalna dalmatinska jela poput ribe i morskih plodova mogu biti skuplja u u poređenju s pizzama ili jednostavnijim jelima.

Sigurni smo da se mnogi žele počastiti i takvom hranom pa bi za lignje trebali izdvojiti 15 eura (30 KM), a za riblji tanjir 24 eura (48 KM)

Ipak, postoje i neke jeftinije opcije koje vam mogu poslužiti kao užina pa tako možete pojesti komad pizze za 1 euro (2 KM) ili tortillu za 3 eura (6 KM).

Za kupovinu namirnica, cijene u trgovinama su uglavnom slične onima u većim gradovima u Hrvatskoj, ali se može očekivati da će cijene nekih proizvoda biti više, pogotovo svježeg voća, povrća ili ribe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije