Suspendirana sutkinja Suda BiH Dalida Burzić

4
Radiosarajevo.ba
Suspendirana sutkinja Suda BiH Dalida Burzić

Sutkinja Suda Bosne i Hercegovine Dalida Burzić suspendirana je danas odlukom Disciplinske komisije VSTV BiH.

Ovu informaciju potvrdila je Arijana Memić putem Facebooka.

Podsjetimo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine donijelo je naredbu o pokretanju istrage u slučaju "Dženan Memić" protiv više osoba.

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu protiv Dalide Burzić, Merisa Ćate, Vahida Ćosića, Ševala Kovačevića

Na spisku su osim Burzi -  Meris Ćato, bivši tužilac Tužilaštva KS, Vahid Ćosić, bivši policijski komesar, Ševal Kovačević, saobraćajni vještak te sarajevski policajci čija imena, za sada, nisu poznata.

Povodom ovoga se jučer i zvanično oglasio VSTV.

"Povodom velikog broja upita novinara upućenih Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTV BiH/Vijeće) u vezi pokretanja istrage Tužilaštva Bosne i Hercegovine protiv bivše glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i trenutno sutkinje Suda Bosne i Hercegovine Dalide Burzić te bivšeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Merisa Ćate, javnost želimo informisati.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je 1.9.2022. godine VSTV-u BiH uputilo dopis kojim je informisalo Vijeće o donošenju naredbe o sprovođenju istrage protiv više osumnjičenih lica, između ostalih, i protiv Dalide Burzić, koja trenutno obavlja funkciju sutkinje Suda Bosne i Hercegovine.

Dopis upućen VSTV-u BiH je, u skladu sa odredbama Zakona o VSTV-u BiH, odmah po prijemu upućen Uredu disciplinskog tužioca VSTV-a BiH na nadležno postupanje“, navodi se u saopćenju.

Muriz Memić komentirao policijsku akciju danas: Otkrio i šta ga je nedavno posebno zaboljelo

Napomenimo i da je danas održan pretres u Sarajevu u okviru ovog slučaja, a ovo su imena policajaca čiji se objekti pretresaju: penzionisani član Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Nebojša Veljović, kao i njegov kolega Nedžad Hrvat te pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS Jasmin Turčalo, Nemanja Janković, Elvedin Bojo i Velibor Ristivojević.

Povodom informacije o Burzić, oglasio se i Muriz Memić koji je za Radiosarajevo.ba rekao:

"Dalida može ići kući."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak