Šef misije OSCE-a u BiH imao posebnu poruku učenicima za početak školske godine

2
Radiosarajevo.ba
Šef misije OSCE-a u BiH imao posebnu poruku učenicima za početak školske godine

Povodom početka nove školske godine oglasio se ambasador Brian Aggeler, šef misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini. 

"Za djecu širom Bosne i Hercegovine, septembar predstavlja novi početak, prepun novih prilika za učenje, rast, otkrivanje i uspjeh. U ime Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, želim svima - učenicima, nastavnicima i porodicama širom zemlje - uspješnu školsku godinu!", poželio je Aggeler. 

Imao je i posebnu poruku učenicima.

Komisija utvrdila: Način izbora UO FTV-a nije u skladu sa zakonom, traže reakciju OHR-a i Tužilaštva

"Podstičemo vas da ovu godinu prihvatite sa znatiželjom i entuzijazmom, i stremite kako školskom uspjehu, tako i otkrivanju svojih strasti i razvijanju vještina koje ćete koristiti cijeli život. Neka ova školska godina bude puna lijepih trenutaka i novih prijateljstava. Ne posustajte kada naiđete na izazove i teškoće. Iz njih ćete naučiti, naročito ako pomažete i podržavate jedni druge", poželio je ambasador. 

Nastavnicima i školskom osoblju je poručio da izuzetno cijeni njihov trud i zalaganje. 

U većem dijelu Bosne i Hercegovine počela je nova školska godina

"Na vaše učenike imate ogroman utjecaj, jer oblikujete mlade umove i stvarate pozitivno okruženje za učenje", kazao je šef misije. 

Brian Aggeler se obratio i porodicama učenika. 

"Vaša podrška je ključna na putu vaše djece kroz obrazovanje. Poticajna atmosfera koju stvarate i njegujete u krugu porodice, veoma je važna za ukupnu dobrobit, razvoj i napredak vaše djece.

Sindikat uputio otvoreno pismo: Očekujemo da najodgovornija osoba podrži profesoricu Močević

Za kraj, partnerstvo svih vas izgradit će najbolji put naprijed za djecu ove zemlje. A sada krenimo na ovo putovanje kroz obrazovanje zajedno!", zaključio je Brian Aggeler.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak