Ministar Isak se sastao sa zamjenikom šefa Misije OSCE-a u BiH

3
Radiosarajevo.ba
Ministar Isak se sastao sa zamjenikom šefa Misije OSCE-a u BiH
Foto: FMUP / Ministar Isak sa zamjenikom šefa Misije OSCE-a u BiH

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sastao se u petak, 26. jula, sa zamjenikom šefa Misije OSCE-a u BiH, Thomasom Buschom.

Na sastanku su razgovarali o izmjenama predviđenim u Nacrtu Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici i nasilja nad ženama kojim bi se znatno unaprijedilo postupanje policije u slučajevima nasilja jer predviđa nekoliko novina u djelovanju policije te predviđa važnu ulogu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u njegovom provođenju. Također su razgovarali o podzakonskim aktima koje će Federalni MUP morati donijeti nakon usvajanja Zakona o zaštiti od nasipalja u porodici i nasilja nad ženama.

Ministar Isak upoznao je gospodina Buscha sa realizacijom zaključaka koji su doneseni na zajedničkom sastanaku sa kantonalnim ministrima unutrašnjih poslova i policijskim komesarima/direktorima policije u Federaciji Bosne i Hercegovine koji je organiziran s ciljem da se postigne što bolji odgovor policijskih službenika na suzbijanje nasilja u porodici.

Hoće li doći do obustave svih procesa u sudovima BiH? Advokati najavili štrajk od 1. augusta

Hoće li doći do obustave svih procesa u sudovima BiH? Advokati najavili štrajk od 1. augusta

Zamjenik šefa Misije OSCE- a u BiH Tomas Busch ponudio je podršku OSCE-a u procesu izrade podzakonskih propisa koje će Federalni MUP morati donijeti nakon usvajanja Zakona te pohvalio trud i zalaganje ministra Isaka koje ulaže na poboljšanju sigurnosne situacije na području Federacije Bosne i Hercegovine te profesionalan i efikasan pristup u suzbijanju nasilja u porodici i drugim oblicima nasilja.

Ministar Isak se zahvalio Misiji OSCE-a u BiH na podršci i istakao da je OSCE jedan od ključnih partnera Federalnog MUP-a te da će se jačanje saradnje FMUP-a i Misije OSCE-a u BiH nastaviti i u budućnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije