Sastanak u Budimpešti: O čemu su razgovarali Željka Cvijanović i Viktor Orban

10
Radiosarajevo.ba

U okviru zvanične posjete Mađarskoj predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastala se danas u Budimpešti sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i ministar vanjskih poslova i trgovine Peter Sijarto, sagovornici su ocijenili da BiH i Mađarska nemaju otvorenih pitanja, te izrazili nadu da će dobri bilateralni odnosi biti temelj za dalje jačanje privredne, kao i drugih vidova saradnje.

Željka Cvijanović putuje u Mađarsku, poznato s kim će se sastati

Uhapšena djevojčica iz Crne Gore: Nabavila sjekire i noževe da nasumično ubija ljude

Cvijanović se zahvalila premijeru Orbanu na visokom stepenu političkog razumijevanja prema svima u BiH i regiji, podršci u domenu eurointegracija, kao i na značajnim projektima mađarske vlade u BiH, poput programa podrške poljoprivrednicima u bh. entitetu RS.

Ovom prilikom, predsjedavajuća Predsjedništva BiH je upoznala sagovornike o aktuelnim političkim prilikama u BiH, u svjetlu formiranja vlasti nakon održanih izbora u oktobru prošle godine.

Inače, ako je suditi po fotografijama sa prijema i sastanka, Orban je srdačno pozdravio Cvijanović, kojoj je i poljubio ruku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak