Saša Magazinović: Ovo je veliki dan za BiH. Lijepo je da se političari takmiče za napredak prema EU

1
Radiosarajevo.ba
Saša Magazinović: Ovo je veliki dan za BiH. Lijepo je da se političari takmiče za napredak prema EU

Čelnici država članica Europske unije okupili su se danas, 21. marta na redovitom proljetnom sastanku gdje su donijeli odluku o otvaranju pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom.

Još se raspravljaju finalni detalji. Ipak, zeleno svjetlo za našu zemlju je i zvanično dato!

Predsjednica Europske komisije Ursula Von der Leyen prošle sedmice ocijenila je da je BiH, otkako je dobila kandidacijski status, napravila ''impresivne korake'' u europskim integracijama.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Nakon ove sjajne vijesti za BiH na svom X nalogu oglasio se zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović.

Objavu Saše Magazinovića prenosimo u cijelosti:

Europska komisija imala pozitivnu poruku za BiH: 'Pozdravljamo napredak'

"Takmičimo se djelima, a ne riječima. Ovo je veliki dan za Bosnu i Hercegovinu. Napravljen je ogroman korak naprijed. Zašto to nije moglo ranije je legitmno pitanje od čijeg odgovora nemamo koristi. Važno je da smo ostvarili napredak i da je to jasno prepoznato, rečeno i nagrađeno.

Lijepo je vidjeti da se političari takmiče u zaslugama za napredak prema EU, kako oni koji učestvuju u vlasti, tako i opozicija koja smatra da je potaknula vlast da usvoji neke zakone. Mnogo je to ljepše nego da se takmiče u međusobnim optužbama nerijetko koristeći govor mržnje. Pozivam sve da se nastavimo takmičiti u aktivnostima koje će nas dodatno približiti Evropskoj Uniji, ali da to radimo mnogo više djelima nego riječima.

Ogroman posao i dug put je pred nama. Taj put, kao i svaki drugi počinje prvim korakom kojim danas treba da budemo zadovoljni, svi zajedno. Već sutra trebamo nastaviti raditi kako bi Bosna i Hercegovina svojim ljudima ponudila mnogo više od onoga što imaju danas".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak