Sarajevo: Počele prijave za preglede ranog otkrivanja raka grlića maternice, dojke...

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Počele prijave za preglede ranog otkrivanja raka grlića maternice, dojke...

Od danas je u funkciji web stranica http://www.zivotjeupitanju.ba na kojoj se građani Kantona Sarajevo mogu prijaviti na preventivne preglede ranog otkrivanja raka grlića maternice, dojke i debelog crijeva.

Planirano je da se obavi oko 12.000 ovih pregleda u javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo.

Trošak pojedinačnog pregleda iznosi 60 KM, a cjelokupan iznos po svakom pregledu za sve stanovnike Kantona Sarajevo snosi Ministarstvo zdravstva KS. 

Bivši predsjednik nogometnog saveza Španije poljubio nogometašicu bez dozvole, pa završio na sudu

Pregledi će se vršiti do popunjavanja kvote, a zainteresirani će se pozivati na pregled od strane ovlaštenih klinika prema datumu online prijave.

Mogu se prijaviti sve osobe koje nisu prebolovale i trenutno ne boluju od karcinoma dojke, grlića maternice i debelog crijeva, koje imaju mjesto prebivališta na području Kantona Sarajevo, između 50-65 godina i nisu obavile papa test, mamografiju ili kolonoskopiju u proteklih godinu dana.

Građani koji se prijave mogu birati između osam zdravstvenih ustanova u KS u kojima će obaviti pregled: Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS, Zavod za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS, te poliklinike Agram, Al-Tawil, Atrijum, Eurofarm Centar i SaNaSa. 

Obavite pregled jer prevencija i rana detekcija spašava život!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak