Razim Čolić novi je ambasador BiH u Saudijskoj Arabiji

1
Radiosarajevo.ba
Razim Čolić novi je ambasador BiH u Saudijskoj Arabiji

Na prijedlog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića donesena je odluka o imenovanju Razima Čolića na dužnost vanrednog i opunomoćenog ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji (Rijad), potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Time je Muhamed Jusić razriješen dužnosti vanrednog i opunomoćenog ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji u Rijadu, kao i sa dužnosti nerezidentnog ambasadora u Republici Jemen i Sultanatu Oman.

Razim Čolić rođen je 1963. godine u Gradačcu. Završio je Filozofski fakultet - komparativne religije i engleski jezik u Islamabadu. Aktivno govori, čita i piše engleski i arapski jezik. Obavljao je dužnost ambasadora BiH u Kraljevini Saudijskoj Arabiji od 2005. do kraja 2012. godine.

Pročitajte šta tačno piše u tekstu Nacrta rezolucije o genocidu u Srebrenici o kojoj će glasati UN

Tokom njegovog mandata pokrenuti su gotovo svi međudržavni bilateralni sporazumi između BiH i Kraljevine Saudijske Arabije koji su okončani ili još traju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak